sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tilkkutäkki

Lainasin kirjastosta kirjan Ompele pitsejä ja pellavaa, siitä innostuneena ajattelin tehdä tilkkupeiton tuohon meidän olohuoneen rahin päälle, siinä on ollut tuollainen aika paksu viltti ja nyt kun ollaan kovasti menossa kohti kevättä, voisi heiman keventää.
Suunnittelin peiton tilkkuja muutamaan otteeseen, leikkasin palat ja kun olin ne leikannut muistin että yhtä kankaasta ei oltu pesty. Pakkohan nuo kankaat on pestä ennen kuin tuollaista peittoa tekee koska muuten voi käydä hassusti Meillä koirat on jokapaikassa makoilemassa joten pesun tarvetta kyllä tulee.
Pesin ne palaset ja nehän vähän kutistui mutta enpä jaksanut siitä ressata vaan ompelin tilkut yhteen.
Ei oo kyllä yhtään mun juttu ommella tilkkutäkkiä !!!! ehkä liian tarkkaa puuhaa ja mä taidan olla sen verran suurpiirteinen ja hosuhelperi ettei tosiaankaan tuu mieleen että ihan heti vastaavaa tekisin.
Kunnioitan niitä jotka tekee tilkkutöinä isojakin peittoja. Huh hu
Mutta tuossa se nyt on rahinpäällä ja saa siinä lötkötellä nyt ainakin toistaiseksi :).
Aurinko paistaa ja meillä isäntä petipotilaana, toivottavasti ei tartuta minua.



2 kommenttia:

  1. Ihana tuli tilkkupeitosta, todella kaunis :) Ja oikeassa olet, minustakaan niiden tekeminen ei ole mitään kivaa hommaa.. Mullakin on tuo kirja ja tein sen innoittamana sen tilkkuverhon.. Sekin oli niin ärsyttävä ommella.. Joskin se taas unohtuu, niin voi kokeilla taas uuden peitonkin tekemistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh hu onneksi joku muukin on samaa mieltä :) joillekin tuon tekeminen vaan sopii, minulle ei ! Tulipahan kuitenkin tehtyä koska periksi ei anneta!

      Poista